+381 11 397 1772

Fokusirani ultrazvučni talas visoke energije

Klinika PapićUslugeFokusirani ultrazvučni talas visoke energije

Fokusirani ultrazvučni talas visoke energije

Šta je HIFU?

(High Intensity Focused Ultrasound ) ili Fokusirani Ultrazvučni Talas Visoke Energije je tretman korigovanja i zatezanja vagine bez hiruškog zahvata i sa minimalnim procesom oporavka.

Tretman se može raditi iz estetskih razloga ali i kod rešavanja problema smanjenog tonusa vaginalnih zidova, kao i urinarne stres inkontinencije.

Na koji način deluje?

Koristi se po principu ultrazvučnih talasa visoke energije , na taj način se podstiče sinteza kolagena. Ovim tretmanom se podstiče prirodna regeneracija kože i sluzokože vagine, a kao rezultat dobija se podmlađena koža u tretiranom području. 

Ovim tretmanom se podstiče prirodna regeneracija kože i sluzokože vagine, a kao rezultat dobija se podmlađena koža u tretiranom području.

HIFU

Koje su indikacije za vaginalnu rejuvenaciju?

Čak 40% žena preko 35 godina pati od nekog vida nelagode prilikom polnog odnosa ili pri zadržavanju mokraće.

Uzroci mogu biti:

  • Vaginalni porođaj, kada dolazi do rastezanja mišićnih vlakana. Mišići se nakon porođaja delimično retrahuju ali nikad na prvobitno stanje I vagina postaje relaksirana.
  • Urinarna stres inkontinencija, Curenje urina pri kašljanju, kijanju, smejanju, savijanju, podizanju tereta ili fizičkoj aktivnosti koja utiče na bešiku
  • Spad prednjeg zida vagine i spuštanje bešike kao posledica starenja a samim tim i smanjenja nivoa hormona i opuštanja tkiva vagine

Prednosti koje pruža HIFU tretman:

Vaginalni HIFU tretman je potpuno bezbolan, traje oko 20 minuta, nije praćen otešćenjima sluzokože i promenama u kvalitetu vaginalnog sekreta, period oporavka praktično ne postoji tako da se pacijentkinja može vratiti normalnim životnim aktivnostima odmah poslije tretmana, vremensko ograničenje za apstinenciju ne postoji, efekti su gotovo trenutni.

Cena tretmana 15.000 dinara

*cena drugog tretmana 10.000 dinara ukoliko je potreban